© credit

Man verkoopt wagen, steelt hem twee jaar later terug, en verkoopt hem opnieuw

Een man uit Kinrooi heeft van de correctionele rechtbank van Tongeren een werkstraf van 150 uur en een geldboete van 1.800 euro gekregen omdat hij een auto die hij eerder had verkocht, tweeënhalf jaar later ging stelen en hem opnieuw verkocht. Hij moet ook 20.000 euro schadevergoeding betalen aan beide kopers.

De beklaagde verkocht in februari 2012 zijn Volkswagen Golf aan een Genkenaar. In de maanden daarna kreeg hij financiële problemen. Toen hij in 2014 zijn oude reservesleutel vond, kreeg hij het idee om de auto nogmaals te koop te zetten op een gespecialiseerde site.

Op 5 september sprak hij met een Fransman af op een parking in Neeroeteren om hem de auto voor 6.000 euro te verkopen. De avond van de afspraak stal hij met de reservesleutel de Volkswagen voor de deur van de eerste koper.

Inschrijving mislukt

De Fransman probeerde tevergeefs de als gestolen geseinde Golf te laten inschrijven en de politie kwam al snel bij de Kinrooienaar aankloppen voor meer uitleg. Eerst ontkende hij iets met de zaak te maken te hebben, maar later gaf hij toe dat hij de auto een tweede keer had verkocht om zijn schulden te kunnen betalen.

Tijdens de behandeling van de zaak had het openbaar ministerie een gevangenisstraf van 10 maanden en een boete gevraagd.

De Genkenaar krijgt nu een schadevergoeding van 12.706 euro vermeerderd met intresten en 1.210 euro aan gerechtskosten. De Franse koper krijgt een schadevergoeding van 8.207 euro vermeerderd met intresten en 1.080 euro aan gerechtskosten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER