© Marc Peeters

“Ik ben niet boos op de jongen die brand stichtte”

Een aangestoken brand heeft zondagavond een garagebox vernield in de Kapellekensstraat in Sint-Jozef Olen. De politie heeft een 19-jarige verdachte uit Geel opgepakt.

Marc Peeters,

De vernielde garagebox is eigendom van Anna Peetermans (71). De vrouw woont op de Lichtaartseweg, maar de achterkant van haar woning geeft uit op de Kapellekensstraat. “Zondagavond even na 23u was er plots een knal en mijn buurman kwam me melden dat de volledig vrijstaande garage, een box in aluminium, helemaal in brand stond”, vertelt de vrouw. De box stond vol met meubilair en huisraad. Voor de brandweer was er geen redden meer aan. Enkele halfverbrande zetels werden naar buiten gesleept om ze verder te blussen.

Huurder

De inhoud van de garage is eigendom van een gewezen huurder van mevrouw Peetermans. “Aan de achterkant van mijn woning is een appartementje. Met de vorige huurder daarvan heb ik heel wat problemen gehad. Uiteindelijk is het contract via gerechtelijke weg ontbonden. De meubels die de betrokkene had achtergelaten mocht ik op straat zetten, maar omdat de box toch leegstond, kwamen ze daar terecht. Dat is ondertussen bijna een jaar geleden. Mijn gewezen huurder heeft er niet meer naar omgekeken. Ik moet nu een oplossing zoeken om van de rommel af te geraken.”

De brand was meteen verdacht en al in de loop van de nacht werd de 19-jarige A.D. uit Geel opgepakt. “Het gaat om een vriend van mijn kleinzoon”, gaat Peetermans verder. “Mijn kleinzoon woont nu in het appartementje, maar hij was er gisteravond niet. Zijn vriend heeft hier op hem zitten wachten. Dat weten we uit sms-verkeer en de vriend werd ook gefilmd. Op de beelden is te zien hoe hij in de buurt van de garage zit te roken. Wat later is hij weg gegaan en nog wat later moet de brand begonnen zijn.” Anna Peetermans is helemaal niet boos op de vriend. “Die jongen heeft wat mentale problemen, maar is eigenlijk een hele brave, beleefde kerel. Het kan best zijn dat de brand helemaal niet opzettelijk werd veroorzaakt of dat hij niet de intentie had.” Volgens het parket heeft de Gelenaar bekentenissen afgelegd. A.D. is onder voorwaarden vrijgelaten. Hij moet zich aan een avondklok houden, blijven werken en ook begeleiding volgen.