© Photo News, belga

Criterium kleurt Belgisch: Van Avermaet en Bakelants koersen

Met Greg Van Avermaet en Jan Bakelants haalt Herentals Fietst-Feest de held van het voorjaar en een smaakmaker uit de Tour naar het criterium in de keizerstede.

ho

Het Herentalse na-Tourcriterium kleurt voorlopig volledig Belgisch. Aan het eerdere namenlijstje met onder andere Thomas De Gendt, Olivier Naesen, Wout van Aert en Jurgen Van den Broeck kon de organisatie van Herentals Fietst-Feest nu ook Greg Van Avermaet, Jan Bakelants en Julien Vermote toevoegen.

“We zijn bijzonder trots om Greg voor het derde jaar op rij aan de start te hebben”, klinkt het bij voorzitter Charles Van de Wouwer. “Ook hier vinden velen dat misschien vanzelfsprekend, wij weten beter. Je hebt niet elk jaar de nummer één in de UCI-ranking aan de start. En in één klap ook nog de regerend Olympisch kampioen.” En niet te vergeten: Van Avermaet reeg in het voorjaar de ene na de andere overwinning aan elkaar.

1.700 kilometer aan kop

Net als De Gendt toonde Kempenzoon Jan Bakelants zijn vechtlust in de afgelopen Tour. De organisatie is verheugd dat Bakelants voor eigen publiek rijdt, voorlopig het enige na-Tourcriterium waaraan hij deelneemt. Een derde nieuwe naam op de tabel is Julien Vermote, de man zonder wie Kittel nooit vijf ritoverwinningen had gehaald. “Julien Vermoteurke is blijkbaar zijn bijnaam”, lacht Bart Timperman. “Goed gekozen. Ik las dat hij in de voorbije Tour 1.700 kilometer aan de kop van het peloton heeft gereden. Om stil bij te worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER