© gemeente bornem

Bouwaanvraag voor vernieuwbouw Ter Dilft ingediend

Het gemeentebestuur van Bornem diende vrijdag de bouwaanvraag in voor de vernieuwbouw van cultuurcentrum Ter Dilft in. Nu kan het aanbestedingsdossier opgemaakt worden, zodat volgend najaar de bouw kan starten.

Guy Delforge

Een groot deel van het bestaande Ter Dilft verdwijnt, op dezelfde plaats komt een nieuw gebouw van 40 bij 40 meter. In het plan zijn een reeks energetische maatregelen opgenomen, zoals de installatie van een warmtepomp voor verwarming en sanitair warm water, met een berekende terugverdientijd van zowat dertien jaar.

De bib is volgens het gemeentebestuur opgevat als een belevenisruimte, open en licht, op de volledige eerste verdieping van de nieuwbouw. De nieuwe lokalen van de Academie voor muziek, woord en dans zijn geclusterd in twee aparte gehelen. De oppervlakte van Ter Dilft wordt uitgebreid van 9.128 naar 9.521 vierkante meter. "Nog belangrijker is het architecturale concept, waarbij wordt ingezet op een doorgedreven polyvalentie van lokalen en op een zuiniger gebruik van onbestemde tussenruimte", zegt het gemeentebestuur. Zo worden de zeer ruim bemeten foyers en circulatieruimten meer dan gehalveerd, een nieuw auditorium op het gelijkvloers is deel van de muziekacademie, maar kan overdag worden ingezet voor de activiteiten van andere gebruikers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER