© AP

IOC hoopt nog op Amerikaanse kandidatuur voor Olympische Spelen 2024

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hoopt dat de Verenigde Staten na het afhaken van Boston alsnog een kandidaat vinden om de Olympische Spelen van 2024 te organiseren. Dat verklaarde IOC-woordvoerder Mark Adams dinsdag in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

‘We hebben er vertrouwen in dat de Verenigde Staten de juiste keuze zullen maken en dat ze op 15 september een sterke kandidaat naar voren zullen schuiven’, verduidelijkte de IOC-woordvoerder. ‘Het Amerikaans Olympisch Comité (USOC) hoopt de Spelen van 2024 in een Amerikaanse stad te zien plaatsvinden.’

Maandag trok Boston zich terug als kandidaat voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2024. ‘We zijn er niet in geslaagd om een meerderheid van de inwoners van Boston enthousiast te maken voor de Olympische en Paralympische Spelen’, zei voorzitter Scott Blackmun van het USOC in een verklaring.

Boston was begin dit jaar gekozen als Amerikaanse kandidaat voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2024. De hoofdstad van de staat Massachusetts had de voorkeur gekregen op Los Angeles, San Francisco en Washington. Parijs, Rome, Hamburg en Boedapest zijn de Europese kandidaten om de Spelen van 2024 te organiseren.

Eind deze week wordt in Kuala Lumpur overigens de organisator van de Winterspelen in 2022 gekozen. Peking en Almaty zijn de overgebleven steden die nog in de race zijn voor de Olympische Winterspelen van over zeven jaar. Krakau, Stockholm, München, Lviv, St. Moritz en Oslo toonden ook even interesse maar haakten af.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen