© Gil Plaquet

Australische coating moet stenen Bruul beschermen

Nog voor de aannemer de vernieuwde Bruul oplevert, wil de stad Mechelen een beschermende coating laten aanbrengen op de stenen. Daarvoor heeft ze advies gevraagd bij een gespecialiseerd Australisch bedrijf.

Sven Van Haezendonck

De verkleuring en de vlekken op de stenen die gebruikt zijn bij de herinrichting van de winkelstraat zorgden de voorbije weken voor heel wat deining. “De Bruul is nog een werf. Het reinigen van de sten is nog perfect mogelijk”, zegt schepen van Juridische zaken Marc Hendrickx (N-VA).

Het stadsbestuur heeft over de problemen met het wegdek Dry-treat geconsulteerd, wereldleider in de innovatieve bescherming voor natuursteen. “De specialisten van dat bedrijf hebben ons bevestigd dat ze de vlekken zonder problemen kunnen verwijderen. Meer nog, ze kunnen de stenen zelfs preventief behandelen tegen indringend vuil en om ervoor te zorgen dat ze hun kleurvastheid behouden”, vertelt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Het stadsbestuur wil nu samen met de aannemer het aanbrengen van de coating bespreken. “Het bedrijf geeft ons zelfs een schriftelijke garantie van 15 jaar. In dat geval kunnen we overwegen om de kosten voor de behandeling te delen”, zegt Somers nog. Uit een audit van de Vlaamse overheid is ondertussen gebleken dat er geen sprake is van fraude bij de aanbesteding voor de nieuwe Bruul.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER