CLUBNIEUWS. Suarez aanvaardt boete, goed nieuws voor Club uit Charleroi

© photonews

Twee opmerkelijke gasten gisteren op het oefencomplex van Anderlecht. De Braziliaanse ex-speler Kanu bracht RSCA een bezoekje en Matias Suarez meldde zich voor eerst na zijn maandenlange revalidatie in Barcelona.

jug

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Suarez biedt excuses aan en aanvaardt boete

ANDERLECHT De Argentijn Matias Suarez bood Herman Van Holsbeeck zijn excuses aan omdat hij zonder toestemming van paars-wit naar Spanje trok. De manager aanvaardde die, maar wees Suarez ook op het reglement. Een boete was onvermijdbaar, maar in onderling overleg werd er geopteerd voor 20.000 euro in plaats van de 50.000 euro waarvan oorspronkelijk sprake was.

De plooien tussen de dribbelaar en Anderlecht zijn dus weer gladgestreken. Van Holsbeeck zei dat een transfer naar Belgrano de Cordoba nu is uitgesloten en Suarez vervolgt zijn revalidatie op Neerpede onder toezicht van de medische staf van Anderlecht. Hij trekt niet naar Lieven Maesschalck en mag alleen nog heel af en toe op consultatie naar Barça-dokter Ramon Cugat. Voorts moeten fysieke tests uitwijzen hoe fit hij nu exact is en daarna kan hij deels aansluiten met de groepstrainingen. Of hij nog speelminuten zal verzamelen, is twijfelachtig.

Bij Anderlecht wachten ze bang af of de reviewcommissie vandaag Silvio Proto vervolgt voor zijn charge op Chevalier. Tweede doelman Davy Roef herstelt namelijk nog van een hamstringblessure en de minder ervaren Kudimbana is de derde keeper. (jug)

Neeskens Kebano wil zich sparen voor... Anderlecht

CHARLEROI In de topper van woensdag tegen Club Brugge moet Charleroi mogelijk zonder zijn sterkhouder Neeskens Kebano doen. ‘Ik heb mijn linkerenkel verzwikt tegen Standard’, aldus de Congolees gisteren. ‘Tijdens de match had ik er geen erg in, maar nadien is het gewricht beginnen zwellen. Zondag en maandag heb ik niet getraind. Als ik dinsdag kan trainen, speel ik. Maar we gaan geen risico’s nemen, want volgend weekend is het thuis tegen Anderlecht. Die match wil ik niet missen.’ (waw)

Ajax scout Club-spits Obbi OulareCLUB BRUGGE Nadat hij luidens Engelse media al door Premier League-teams werd gescout, valt de naam van Club Brugge-spits Obbi Oulare bij Ajax.‘Oscar Cardozo en Obbi Oulare staan net als een aantal andere spitsen op de lijst’, zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars in De Telegraaf.

Noch Club Brugge, noch de 19-jarige aanvaller zelf willen deze zomer al weten van een transfer. ­Oulare verlengde zijn contract bij blauw-zwart dit seizoen tot 2018. Club hoopt hem in optima forma aan de start te brengen van volgend seizoen. Als Oulare dan bevestigt als potentiële topspits, stijgt zijn marktwaarde gevoelig en heeft Club pas echt goud in handen.

Club Brugge deed zijn tweede doelman Vladan Kujovic (36) het voorstel om zijn aflopend contract met één seizoen te verlengen, maar de Serviër twijfelt. Sinds hij herstelde van een niertumor, wil de doelman meer tijd bij zijn familie spenderen die nog altijd in Genk woont. Bovendien zou zijn zoon Filip bij de jeugd van RC Genk gaan voetballen. (kvu, jug)

Standard-Belofte naar Inter

STANDARD De bijna 16-jarige Zinho Vanheusden zet vanaf volgend seizoen zijn voetbalopleiding voort bij Inter Milaan. De centrale verdediger van Standard tekent er deze zomer een profcontract voor drie seizoenen.

Vanheusden wordt als één van de grootste talenten van Standard én België beschouwd. De Italiaanse topclub Inter wist hem te overhalen om naar Milaan te verhuizen. Enkele maanden geleden werd Vanheusden op het internationale tornooi van Val de Marne nog tot beste speler verkozen. Daarna namen onder meer Bayern München, AS Roma en Liverpool contact op met de familie Vanheusden. Toch hield ­Zinho het bij zijn eerste keuze.

‘Ik ben al drie keer bij ­Inter langsgeweest. Ik heb er het huis bezocht waar ik ga intrekken, de school waar ik in het Frans kan studeren en ik was toeschouwer bij de wedstrijden tegen Napoli en Wolfsburg. Inter was de eerste club die zich manifesteerde en gaf mij meteen een goed gevoel. Ze volgen me al meer dan een jaar.’(stjo)

‘Palermo wil Milicevic’

AA GENT Volgens de gespecialiseerde Italiaanse transferwebsite Calciomercato heeft de Italiaanse middenmoter Palermo zijn zinnen gezet op Danijel Milicevic, de Zwitserse Serviër van AA Gent.

Volgens Turkse media zou Fenerbahçe in Moses Simon een opvolger voor Dirk Kuyt zien, maar AA Gent is formeel: er zijn twee aanbiedingen binnengelopen, niet van Fenerbahçe, maar Moses Simon blijft deze zomer sowieso in Gent. (vdm)

Lokeren denkt aan Kayode

LOKEREN TD Willy Reynders van Lokeren ging Tobi Kayode (21) bekijken, een Nigeriaanse aanvaller die al tien keer scoorde voor het Israëlische Maccabi Netanya. De Waaslanders kunnen hem mogelijk transfervrij overnemen omdat zijn contract deze zomer afloopt.(ppl, alve, kvu)

KV MECHELEN Doelman Anthony Moris (24) is zes tot acht maanden out. Hij scheurde op Genk de voorste kruisband van zijn linkerknie. Volgende week wordt hij geopereerd. Malinwa gaat op zoek naar een nieuwe tweede doublure voor Colin Coosemans volgend seizoen. (dvd, thst)

SINT-TRUIDEN Bij Sint-Truiden werd het contract van trainer Yannick Ferrera na de titel in tweede klasse automatisch verlengd tot 2016. Al lopen er onderhandelingen om Ferrera – die ook naar W.-Beveren kon – vast te leggen voor twee jaar. (jug)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen