© Hans Otten

Bestuurders negeren borden op werf

Voor werkzaamheden door Aquafin is een deel van de Herentalseweg in Geel tijdelijk omgevormd tot een weg met eenrichtingsverkeer. Veel bestuurders negeerden maandag de werfsignalisatie.

Hans Otten

Aquafin voert de komende twee weken werkzaamheden uit op de Herentalseweg in Geel, tussen het kruispunt met Antwerpseweg en Twee Molenstraat-Velveken. Omdat de arbeiders maandag begonnen op het eerstgenoemde kruispunt is tijdelijk eenrichtingsverkeer van Geel naar Herentals ingevoerd. In omgekeerde richting is er een grote omleiding via de industriezones in Oelen en Oevel (Westerlo).

Maar ontelbare bestuurders lieten zich maandag verrassen door de werfzone, anderen negeerden moedwillig de werfsignalisatie door er met een grote boog omheen te rijden.

In beide gevallen moesten ze onherroepelijk rechtsomkeer maken in de omgeving van Vogelzang. Dat veroorzaakte hinder en gevaarlijke situaties.

Sommige bestuurders vonden terugkeren zelfs te veel moeite en reden bewust tegen het eenrichtingsverkeer in. Deze werfsituatie houdt ook vandaag dinsdag nog aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER