Wiggins verkent vandaag de kasseien

© blg

Team Sky verkende donderdag het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad met maar twee renners:Luke Rowe en Ian Stannard , de winnaar van vorig jaar. Bradley Wiggins arriveerde pas gisterenavond in het hotel van Team Sky in Kortrijk en rijdt vandaag over de kasseien samen met teamgenoot Christopher Sutton.

pdv

'Wij rijden vanaf de Kruisberg tot aan de Lange Munte, goed voor een tochtje van zowat 2u30', verduidelijkt sportdirecteur Servais Knaven, die donderdag het parcours opging met Luke Rowe en Ian Stannard. 'Dat verliep zeer goed, op uitzondering van het weer dan. Vandaag is het een pak beter, de zon schijnt zelfs.'

Volgens Knaven is de kans klein dat Wiggins zondag ook Kuurne-Brussel-Kuurne rijdt. 'Of hij moet pech kennen zaterdag', aldus de Nederlander.

Na de Omloop start 'Wiggo' in Parijs-Nice. Daarna volgen de E3 Harelbeke en de Driedaagse De Panne-Koksijde. 'Daar wil hij zijn regenboogtrui nog eens laten zien in de afsluitende tijdrit', zegt Knaven.

Wiggins neemt op 5 april eveneens deel aan de Ronde van Vlaanderen. Maar dat is voor hem geen objectief, meent Knaven. 'Zijn absolute doel is winst in Parijs-Roubaix. De woensdag voor de helleklassieker rijdt hij ook nog de Scheldeprijs. Dat is wat wij tot vandaag hebben vooropgesteld. Indien nodig kunnen we nog aanpassingen doorvoeren.'

 

# Belga context ## Related picture(s) [Omloop Het Nieuwsblad - QATAR CYCLING QATA...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen