© PPN

Sluiting Galva Power afgewend

De sluiting van het verzinkingsbedrijf Galva Power is afgewend. Dat goede nieuws kregen de ruim 70 werknemers gisteren te horen. “We hebben de directie kunnen overtuigen dat het bedrijf wel degelijk toekomst heeft”, aldus ACV-secretaris Nele Vanoevelen. Toch is een herstructurering onvermijdelijk.

GC

De directie van de verzinkingsgroep Galva Power kondigde op 28 november van vorig de intentie tot sluiting aan van zijn vestiging in Overpelt. De sluiting van de fabriek, die gespecialiseerd is in het thermisch verzinken van staalproducten voor de bouw en de industrie, was onvermijdelijk geworden, vond de directie toen. Volgens de directie had de vestiging in Overpelt over een periode van vijf jaar 40 procent van zijn omzet verloren.

Geen acties

Vakbonden en werknemers hielden het hoofd koel en acties bleven uit. Met succes, zo blijkt nu. Dat een sluiting niet langer aan de orde is, betekent niet dat de 70 werknemers uit de gevarenzone zijn. “Er zal de komende weken hoe dan ook een herstructurering op ons afkomen”, zegt Nele Vanoevelen. “De directie heeft duidelijk laten verstaan dat er niet alleen productiever maar ook goedkoper zal moeten gewerkt worden.”

Over de impact van die herstructurering is momenteel nog niets bekend. De directie geeft zich een maand om daarover duidelijkheid te verschaffen.

De reacties van de vakbonden en het personeel leest u vandaag in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer