Direct naar artikelinhoud

Waar is die unieke Oscar-jurk van 150.000 dollar?

Wie stal de speciaal voor actrice Lupita Nyong'o ontworpen Oscar-jurk van Calvin Klein? Het unieke, uit een hotelkamer gestolen mode-item was behangen met 6000 parels. Duikt de jurk ooit nog ergens op?

Waar is die unieke Oscar-jurk van 150.000 dollar?
Beeld photo_news

De jurk, ontworpen door Francisco Costa van Calvin Klein, werd vermoedelijk woensdag gestolen uit de kamer van Nyong'o in het stijlvolle hotel 'The Londen West Hollywood'. Door de duizenden parels wordt de waarde geschat op 150.000 dollar, ofwel zo'n 132.000 euro. Kenners denken dat het beroemde mode-item op de zwarte markt belandt. 'Style-expert' Alice Stephenson: 'Het is voor mij geen verrassing dat zo'n jurk wordt gestolen uit een hotelkamer. Op de zwarte markt levert ook deze vast ongelooflijk veel geld op. Er zijn genoeg rijken met een privécollectie vol gestolen jurken - sommigen hebben namelijk eenzelfde status als een Van Gogh - en worden dus waarschijnlijk alleen in eigen huis gedragen', vertelde ze aan persbureau AP.

Een veilinghandelaar betwijfelt of de dief nu al zoveel geld voor de bewuste jurk zou kunnen krijgen. 'Deze jurk is heel erg gelinkt aan de ster die 'm droeg. Ik denk dat ie pas veel waard wordt als je de jurk zou begraven en over 100 jaar weer zou opgraven', zegt hij tegen het persbureau. Ook de 6000 parels afzonderlijk zullen niet een gigantisch bedrag opleveren, vermoedt de handelaar.

Waar is die unieke Oscar-jurk van 150.000 dollar?
Beeld ap

Schoonmakers
De politie heeft intussen een groot onderzoek opgezet. Lupita Nyong'o was niet aanwezig op haar kamer toen de jurk werd ontvreemd, maakte sheriff William Nash woensdag bekend. 'We onderzoeken alle opties, het zou bijvoorbeeld kunnen dat schoonmakers de deur open hebben laten staan.' Gisteren werd het hotel onderzocht door diverse rechercheurs. Bewakingsbeelden worden geanalyseerd.

De 31-jarige Lupita Nyong'o won in 2014 een Oscar voor haar rol in de film Twelve years a slave en was afgelopen zondag één van de uitreikers op het gala. Ze mocht de winnaar van het beeldje voor beste mannelijke bijrol bekendmaken. Ze wordt al jaren geprezen om haar modestijl en aparte keuzes. Niet alleen de met parels behangen jurk werd zondag lovend besproken op de rode loper; kenners buitelden over elkaar heen over de diamanten oorbellen en ringen die ermee gepaard gingen.  

De ontwerpers van de jurk, van het label Calvin Klein, wilden in eerste instantie geen commentaar geven. Ze lieten niks van zich horen, tot gisteravond. Toen ging er toch nog een tweet uit. Calvin Klein postte een close-upfoto van de jurk, begeleid door de tekst: 'Have you seen this dress? #freethepearls'.

Twitter bericht wordt geladen...

Waar is die unieke Oscar-jurk van 150.000 dollar?
Beeld afp
Waar is die unieke Oscar-jurk van 150.000 dollar?
Beeld photo_news