© joren de weerdt

Kanker velt globetrotter Chris (63)

In het Erasmusziekenhuis in Borgerhout is vorige vrijdag Christian Van Limbergen (63) overleden. Een uniek man, die sinds 1981 te voet en dan per fiets gemeentestempels verzamelde.

kma

Meer dan 39.000 gemeentestempels had Christian Van Limbergen verzameld tijdens zijn ongelooflijke queeste door Europa. De oud-mijnwerker leefde als een vrije pallieter van wat de mensen hem toestaken. Griekenland was zijn favoriet land. Toen hij zijn hiel kapot had gestapt, schakelde hij over op de fiets. Fier als een gieter toonde Christian aan iedereen de vaantjes of andere gemeentelijke cadeautjes uit zijn collectie. De ene gemeente was gul, de andere gierig.

Volgende week woensdag om 10u vindt in de kerk van Oostmalle de uitvaart plaats van Chris. Nadien wordt zijn as uitgestrooid op de begraafplaats van Malle. In 2013 was de wereldreiziger met tongkanker in Wommelgem gestrand. Later werd hij toegewezen aan het OCMW van Malle. Na zijn operatie, werden er uitzaaiingen naar zijn longen vastgesteld. Chris hield de moed erin.

Direct na zijn chemotherapie vertrok hij in februari vorig jaar opnieuw met zijn fiets aan Café Central in Oostmalle. Hij wou doorfietsen naar Griekenland, maar moest vervroegd terugkeren.

In augustus vorig jaar kreeg hij in het ziekenhuis bezoek van zanger Christoff. Chris leeft voort in de filmpjes uit heel Europa die van hem op YouTube staan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER