© BERT DE DEKEN

Opgepakte criminelen met kalasjnikovs verdacht van moordpoging

De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van twee van de drie Nederlandse verdachten die maandag in Oud-Turnhout werden opgepakt na een achtervolging en een klopjacht door de politie. Dat bevestigt Inge Delissen, woordvoerster van de Turnhoutse afdeling van het parket in Antwerpen. De derde verdachte vroeg om een uitstel. Hij zal op dinsdag 3 maart opnieuw voor de raadkamer verschijnen.

“Ten aanzien van de twee medeverdachten heeft de raadkamer dus wel beslist de aanhoudingsmandaten te handhaven. Deze beschikking tot handhaving is geldig voor de termijn van één maand te rekenen vanaf heden”, zegt Inge Delissen. “De verdachten hebben de mogelijkheid om voor de kamer van inbeschuldigingstelling hoger beroep in te stellen tegen deze beslissing van de raadkamer.”

De drie Nederlanders worden verdacht van moordpoging, verboden wapendracht en bendevorming. Nadat ze maandagochtend in Breda een plofkraak pleegden op een bankautomaat aan een ING-kantoor, vluchtten ze richting België. Daar schoten ze eerst in Brasschaat met Kalasjnikovs op de politie, en vervolgens nog eens in Oud-Turnhout nadat ze hun vluchtauto hadden achtergelaten. Na een klopjacht door de politie konden ze alle drie worden ingerekend. De verdachten beroepen zich voorlopig op hun zwijgrecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER