© mia uydens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De vreemde schoonheid van gore vuilnisbelten

Bevreemdend mooi, bijna poëtisch, maar met een dreigende ondertoon. Dat straalt het werk van Inge Cornil uit. De in Turnhout geboren kunstenares haalde haar inspiratie nochtans bij een geweldige hoop smeerlapperij: de illegale stortplaatsen in Columbia.

Marc helsen

Inge Cornil haalt haar inspiratie uit haar verre reizen als rugzaktoerist. Maar ze is niet direct wat je een doorsnee reiziger noemt. Ze reist om onderweg impressies op te doen, waar ze -eens terug thuis- wat mee aankan in haar Antwerps atelier.

De onderwerpen die ze in zich opneemt zijn geen leuke plaatjes: in 2013 en 2014 bezocht ze in Ecuador en Columbia oorden die de wereld het liefst vergeet: de gigantische vuilnisbelten aan de rand van sloppenwijken, die van daaruit de omringende natuur vergiftigen.

De kunstenares vermijdt een realistische weergave van die goorheid. “Ik gebruik die beelden om er op mijn schilderijen een verwerkingsproces mee te beginnen.”

Inge Cornil stelt tentoon in Art Center Voeten, Vennen 33 in Herentals, van 27 februari tot 1 april, maandag tot zaterdag van 13.30u tot 17u.

www.artcenter.hugovoeten.org

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER