© EPA

© AP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Pegida wil tóch betogen en politie te slim af zijn

De Pegida-betoging op 2 maart is officieel verboden door het Antwerpse stadsbestuur. Toch zal dat Pegida niet tegenhouden, zegt de organisatie.

Nick van waes

Pegida had al drie keer een aanvraag ingediend voor een anti-islambetoging in Antwerpen en was dan ook niet opgezet met de derde afwijzing van het stadsbestuur. “Onder het huidige dreigingsniveau en in de huidige context is het risico voor de openbare veiligheid te groot. De politie gaf dus een negatief advies voor deze betoging”, klinkt het.

Op haar Facebookpagina roept Pegida haar leden nu op om het verbod van de politie naast zich neer te leggen en massaal af te zakken naar het Conscienceplein om er vreedzaam te betogen.

Politie omzeilen

De organisatie geeft via een advocaat op haar Facebookpagina zelfs tips aan haar manifestanten om de politie te slim af te zijn. Het raadt haar leden ook aan om zich in groepjes van maximaal vier personen te bewegen om zo een mogelijk samenscholingsverbod te omzeilen.

Om 20u plant Pegida dan om massaal spandoeken boven te halen en slogans te scanderen.

Mochten er administratieve aanhoudingen gebeuren, spoort Pegida haar leden op Facebook aan om elke betrokkenheid bij een georganiseerde manifestatie te ontkennen en geen verklaringen af te leggen.

Tegenbetoging Hart Boven Hard

De burgerbeweging Hart Boven Hard zal komende maandag een tegenactie organiseren als Pegida het verbod van de politie naast zich neerlegt en toch doorgaat met de anti-islambetoging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER