Almaci: "We moeten uit het islamofobe discours"

Bear Grills gaat verder op zijn elan: dit keer kon hij Meyrem Almaci (Groen) te pakken krijgen. Almaci maakte duidelijk dat Groen graag deel zou willen uitmaken van de meerderheid, zodat ze nog meer kunnen wegen op het beleid.

Grills bewierookte Almaci al vanaf het eerste moment: "Voor ik begin: Meyrem, ik vind u één van de beste politica op dit moment van allochtone afkomst. Er is niemand zo mondig en met zo veel dossierkennis als u. Ge zijt geen alibi-allochtoon."

Het gesprek was opmerkelijk minder politiek dan de vorige gesprekken die Grills had met politici. Zo ging het de eerste vijf minuten voornamelijk over onverdoofd slachten, een kwestie waarbij Groen vooral in dialoog wil gaan met de betrokken religieuze gemeenschappen. "Het is belangrijk om uit het islamofobe discours te stappen."

Almaci keek ook nog even vooruit: "Ik maak graag mijn handen vuil. De laatste jaren was dat in de oppositie, maar ik hoop dat dat ook eens kan in de meerderheid."

Wanneer Grills vraagt waarom een stem op Groen de moeite waard is, antwoordt Almaci: "Wij hebben een groot groen luik in de zesde staatshervorming gekregen. Groen is nodig om de grijze massa in beweging te krijgen."

Meest gelezen