Meerdere vrouwen betast bij Parkpop-festival in Den Haag

© Hollandse Hoogte / Paulien van de Loo

Meerdere vrouwen zijn zondag betast tijdens het festival Parkpop in Den Haag. De politie meldde maandag dat zij daar verschillende meldingen van heeft gekregen en roept getuigen op zich te melden.

gjs

Bij het gratis toegankelijke muziekfestijn dat ruim 200.000 bezoekers trok, braken ook meerdere vechtpartijen uit. Door de knokpartijen op een veld in het Zuiderpark raakten meerdere mensen lichtgewond. Volgens een politiewoordvoerder is voor zover bekend niemand overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche onderzoekt de zaak.

De organisatie van het evenement liet weten dat twee mensen door beveiligers zijn overgedragen aan de politie. “Ik weet dat twee jongens zijn aangehouden omdat er aangifte tegen ze is gedaan wegens ongewenste intimiteiten”, stelt directeur Guus Dutrieux. De politie heeft de aanhoudingen nog niet bevestigd.

Dutrieux zegt te balen van de incidenten, maar benadrukt dat het festival “geenszins onveilig is”. “Er hangen overal camera’s en er lopen beveiligers rond”, aldus de directeur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen