© tdk

Motorrijder sterft na frontale klap met BMW

Een 29-jarige motorrijder is maandag omgekomen bij een frontale botsing op de Schrieksesteenweg in Putte. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn opgelopen verwondingen.

tdk

Robin De Vocht uit Heist-op-den-Berg, die opgroeide in Putte, reed maandagmiddag met zijn motorfiets in de richting van het centrum van de gemeente. Een BMW die richting Schriek reed, draaide af naar het terrein van een transportbedrijf. Net op dat moment zou de motorrijder een inhaalmanoeuvre hebben uitgevoerd op een voorligger. Wellicht heeft de automobilist de motorrijder daardoor niet opgemerkt.

Robin De Vocht smakte frontaal op de BMW. De klap was enorm zwaar. De motorfiets kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand en de bestuurder zelf werd door de klap in de lucht gekatapulteerd. Hij belandde tegen een geparkeerde auto om uiteindelijk op de rijbaan terecht te komen. Ook de geparkeerde auto liep bij het ongeval schade op.

Zorgwekkende toestand

Een ziekenwagen en mug-team dienden het zwaargewonde slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen toe en brachten hem in zorgwekkende toestand over naar het ziekenhuis. Daar overleed hij in de loop van de namiddag. De bestuurder van de BMW kwam er met de schrik vanaf.

Om de juiste omstandigheden van het ongeval te kunnen onderzoeken, stuurde het parket een verkeersdeskundige ter plaatse. Hij moet onder meer uitzoeken of er sprake was van overdreven snelheid. De rijbaan bleef een drietal uur afgesloten voor alle verkeer. Er werd een lokale omleiding ingelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER