© Ivan Plettinckx

Bornem blijft dankzij Aalst in tweede amateurliga

Goed nieuws voor Bornem zondagavond dat zonder nog in actie te komen zich dan toch redde in tweede amateurliga. Met de groeten van Eendracht Aalst dat op Luik ging winnen.

Patrick Poppe

Bornem had zijn lot al lang niet meer in eigen handen toen het de barragewedstrijd had verloren en moest afwachten of er dan wel een Vlaamse (Aalst) of Waalse club (Luik) naar eerste liga zou promoveren. Werd het Aalst dan zou er in tweede amateurliga een plaats voor een extra Vlaamse club overblijven en dat kon dan Bornem worden. "Nadat Aalst thuis met 0-1 van Luik verloor, geloofden we er niet meer in", zegt voorzitter Benny De Boeck. "We hadden niet gedacht dat Luik dit nog uit handen zou geven, maar Aalst is er dus gaan winnen met 1-2: ongelooflijk. Zo zie je maar dat in voetbal alles mogelijk is. Of ik er al een glaasje op gedronken heb? Nog niet, dat zal voor later zijn."

Geel-rood blijft dus in tweede amateurliga en dus kan Bornem zijn huiswerk afronden. "Ik heb de trainer (Ronny Buyens, red.) al gehoord en die is in de wolken. Hij zou sowieso ook een reeks lager gekomen zijn, maar dit is natuurlijk sportief altijd interessanter. De komende dagen gaan we ook een paar namen bekend maken van transfers. We hadden met bepaalde spelers een principieel akkoord maar die hadden hun beslissing gekoppeld aan het behoud in tweede liga. Ik heb hen intussen al gebeld en ze houden hun woord."

Deze week raakte ook bekend dat ook Luc Van Goethem als T2 en Dirk De Roeck als hoofd van de scouting naar Bornem komen en dus Buyens volgen. Hetzelfde trio was eerder al actief bij Sporting Sint-Gillis-Waas en SK Sint-Niklaas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport Regio Mechelen