Team Sky trekt zonder kandidaat-winnaar naar de Giro

Team Sky heeft vandaag al zijn selectie voor de Ronde van Italië bekend gemaakt. De Britse wielerformatie trekt zonder zijn belangrijkste klassementsrenners naar de Giro. De Italiaanse rittenkoers start op 9 mei met een ploegentijdrit in het Noord-Ierse Belfast.

md

Tourwinnaar Christopher Froome zet uiteraard opnieuw alles op de Ronde van Frankrijk en start daarom niet in Belfast. Normaalgezien zou Richie Porte de eerste viool mogen spelen in de Giro, maar de Australische luitenant van Froome sukkelt al een poosje met gezondheidsproblemen. 'De beslissing om niet te starten was echt moeilijk', vertelt Porte in zijn blog op Cyclingnews.com. 'Ik voel me opnieuw goed na enkele weken training op een vulkaan in Tenerife, maar ik ben door mijn ziekte een maand uit competitie geweest. Het is niet realistisch om nu te denken dat ik een goede Ronde van Italië zou kunnen rijden.' Ook Sergio Henao komt niet in aanmerking om Team Sky te leiden in Italië. De Britse wielerploeg heeft de 26-jarige Colombiaan teruggetrokken uit alle wedstrijden nadat er vragen zijn gerezen bij interne controles die werden afgenomen buiten competitie. Vorig jaar was Bradley Wiggins de kopman van Sky in de Giro, maar dat liep slecht af. In 2014 zal de Brit er dan ook niet bij zijn.En dus zakt Team Sky met Dario Cataldo als belangrijkste klassementsrenners af naar de Giro. De Italiaans eindigde in 2011 en 2012 er als twaalfde in het eindklassement. Hij zal de concurrentie moeten aangaan met onder andere Nairo Quintana. Ook Kanstantsin Siutsou zou een goed klassement moeten kunnen rijden. Met Boasson Hagen, Eisel en Swift liggen ook ritzeges binnen de mogelijkheden.Selectie Team Sky

De negen renners zijn Edvald Boasson Hagen (Noo), Dario Cataldo (Ita), Philip Deignan (Ier), Bernhard Eisel (Oos), Sebastian Henao (Col), Pete Kennaugh (GBr), Salvatore Puccio (Ita), Kanstantsin Siutsou (WRu) en Ben Swift (GBr).