© Victoriano Moreno

Verkeer rond Antwerpen zat volledig vast aan vooravond van Hemelvaartweekend

Op de wegen rond Antwerpen was het aan de avond van de start van het lange Hemelvaartweekend een drukte van jewelste. De Antwerpse Ring zat urenlang potdicht en onder meer door ongevallen op de E313 in Massenhoven en op de E34 in Beerse was het ook aanschuiven op de meeste autostrades die uitkomen op de Ring. Later op de avond kwamen daar een reeks ongevallen bij op de Ring, die de situatie allerminst verbeterden.

ph, JoRo

“Er is meer dan 100 km file op de Vlaamse wegen. Na een relatief rustige ochtendspits is dat een situatie die heel erg op een vrijdagavondspits lijkt”, vertelde Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Zo’n situatie wordt gekenmerkt door recreatief verkeer, mensen die op weekend vertrekken, tussen het woon-werkverkeer door. Het mooie weer is ook een factor die mensen in beweging brengt.”

Ter hoogte van Zwijndrecht én Linkeroever en gebeurden er bovendien ongevallen. Door wegenwerken aan Herentals-West en een ongeval ter hoogte van Ranst was het op de E313 in beide richtingen ellendig lang aanschuiven vanaf Herentals. Op de Ring zelf deden zich na 18 uur dan weer kort na elkaar twee ongevallen voor, in Antwerpen-Zuid richting Gent en ter hoogte van Berchem richting Nederland.

De grootste hinder is intussen voorbij.

Vanaf vanavond, 21u wordt er bovendien gewerkt aan het wegdek van de Ring tussen Deurne en Borgerhout, richting Nederland. Wie op pad vertrekt, kijkt dus best naar de actuele situatie via verkeerscentrum.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen