© RTV

Myrthe (14) betast door onbekende man: “Hij zou pas stoppen als hij aan haar mocht zitten”

De 14-jarige Myrthe werd vorige week woensdagavond lastiggevallen door een man in de Veststraat in Balen. Politie en parket zijn nu op zoek naar de verdachte. “Kom er alstublieft mee naar buiten als je iets dergelijks hebt meegemaakt”, vertelt de mama van het slachtoffer aan de regionale televisiezender RTV.

bap

Myrthe uit Balen was vorige week woensdag om 18.15 uur met haar fiets op weg naar huis nadat ze een vriendin had bezocht. Toen ze de route aflegde naar haar bestemming, amper twee straten verder, werd ze in de Veststraat ter hoogte van de nieuwe serviceflats tegengehouden door een onbekende man die haar om de weg vroeg.

“Ze kon hem niet helpen want ze kende die straat niet”, zegt Inge Van Humskerken, de moeder van het slachtoffer, aan RTV. “De onbekende man heeft haar vriendelijk bedankt voor haar hulp en is vervolgens Myrthe beginnen strelen over haar rug en billen.”

“Niet evident voor een 14-jarige”

Het jonge slachtoffer trachtte weg te fietsen, maar de man sprong bij Myrthe achterop en begon haar verder te betasten. “Die meneer zei dat hij enkel van haar fiets af zou gaan als hij aan haar ’foef en tetten’ mocht zitten”, vertelt Van Humskerken. “Hij heeft dat ook effectief gedaan tot aan het volgende kruispunt aan de Reit.” De man vroeg het tienermeisje om mee te gaan zodat hij zich helemaal kon uitkleden. Aan het kruispunt vluchtte de dader uiteindelijk weg.

Bij thuiskomst kon Myrthe haar tranen niet bedwingen. “Het is niet evident voor een 14-jarige die midden in de puberteit zit. Ze heeft heel veel geluk met de schoolopvang en leerlingenbegeleiding waar ze steeds terechtkan”, weet de moeder. “Als iemand iets weet of hetzelfde heeft meegemaakt, kom daar dan alstublieft mee naar buiten.”

De dader is een niet al te grote, struis gebouwde man tussen de 40 en de 50 jaar. Hij droeg op het moment van de feiten een driekwartsbroek en werkschoenen. Hij heeft blonde haren, een baard en een onverzorgd uiterlijk.

De politie van de zone Balen-Dessel-Mol en het parket in Turnhout zijn op zoek naar getuigen van de aanranding. Ze gaan voorlopig uit van een eenmalig feit. “Er zijn alleszins nog geen andere meldingen binnengekomen van een aanranding door een persoon die aan deze omschrijving voldoet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer