© BELGA

Politie-inval bij organisator van Ronde van Wallonië

De federale gerechtelijke politie is woensdagochtend met een tiental onderzoekers van de financiële brigade op het bureau van koersorganisator TRW Organisation, de organisator van onder meer de Ronde van Wallonië, binnengevallen. Daarbij werden in het kader van een onderzoek naar fraude en verduistering documenten in beslag genomen en verhoren afgenomen.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de inval, die woensdagochtend omstreeks 9u plaatsvond in de gebouwen van het stadion Le Canonnier van Moeskroen-Péruwelz, kadert in een onderzoek naar fraude en verduistering.

“We zijn een onderzoek gestart, à charge en à décharge, in een financiële zaak waarbij er vermoedens zijn van fraude en verduistering. We voeren momenteel nog verhoren uit. Ik kan nog geen aanhoudingen bevestigen”, verklaart François Demoulin van het parket van het gerechtelijk arrondissement Bergen-Doornik.

Aan het hoofd van TRW Organisation staat de voormalige profrenner Christophe Brandt. Yves Vanassche, de voorganger van Brandt, is de gedelegeerd bestuurder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen