© JB

Politie voelt zich bedreigd en trekt wapen voor foutparkeerder

In de Blauwstraat, ter hoogte van broodjeszaak Karo'ke, hebben agenten dinsdagochtend hun wapen getrokken na een akkefietje met een foutparkeerder. De agenten voelden zich bedreigd.

Jan Boey

Volgens Hugo Ulens en zijn vrouw Brigitte Peeters gaat het om ongehoord gedrag van twee Boomse agenten. Hij heeft inmiddels ook klacht neergelegd bij het Comité P. Dinsdagmorgen omstreeks 8.50 uur stond Hugo Ulens half op de rijbaan, half op het trottoir geparkeerd, aan de overzijde van de broodjeszaak Karo'ke, omdat hij iets moest uitladen.

Twee agenten spreken hem aan over het foutparkeren. Er volgt een discussie over het parkeerverbod. De politie maant aan de wagen onmiddellijk te verplaatsen. Uiteindelijk volgt een boete voor foutparkeren. "Toen ik terug in mijn wagen stapte stond de vrouwelijke agente vlak voor mijn wagen en de mannelijke agent trekt zijn pistool en houdt dit op een afstand van 25 cm gericht op mijn hoofd. Ik ben hartpatiënt en was er echt niet goed van".

Ander verhaal

Bij de politie van de Zone Rupel klinkt een heel ander verhaal. "Het gesprek was volgens de agenten vriendelijk, maar bij de foutparkeerder zijn de stoppen doorgeslagen. De vrouwelijke agente stond voor de wagen en stak haar hand in de hoogte om hem aan te manen niet door te rijden. Daarop heeft hij veel gas gegeven en is net voor de voeten van de agente gestopt waarop de collega politieman het pistool heeft getrokken omdat ze zich bedreigd voelden", legt woordvoerdster van de politiezone Rupel Veronique Wegge uit.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER