Volleybalclub Maaseik deelt geniale 1 aprilgrap naar aanleiding van topper

Woensdag trekt Noliko Maaseik richting Callant Antwerpen voor de eerste belangrijke terugrondewedstrijd in de play-offs van het volleybal. Ter voorbereiding pakten de Limburgs uit met een geweldige 1 aprilgrap op hun website. 'Het team heeft zich in afzondering teruggetrokken in de Antwerpse Zoo. 'De mentale rust die de dieren uitstralen, willen we overbrengen op het team', aldus coach Giovanni Torchio.

vtvn

'Gezien het internationale karakter van ons team, vinden we het belangrijk dat elke speler de dieren kan treffen die hij in zijn land gewoon is. Op deze wijze willen we onze spelers een thuisgevoel geven. Voor sommigen van onze jonge spelers begint de lange afwezigheid van het thuisfront door te wegen, en dit heeft een nefaste invloed op de mentale sterkte', zo vult sportpsycholoog Bert De Cuyper aan.

Zo zal Juan Finoli een bezoekje brengen aan de Nandoe, een drietenige Pampastruisvogel met een fijne toets. Krisztian Pádár kiest er voor om de Poestapaarden te bekijken, gekend om hun zware hoefslag. Branimir Grozdanov heeft een voorkeur voor de Bulgaarse wolf, een beest met een gevaarlijke aanval. We kunnen zo nog even doorgaan.

Alvast kunnen we meegeven dat onze middenmannen Mathias Raymaekers, Tim Broshog en Michael Parkinson het liefst bij de giraffen zouden langs gaan, omdat dit de enige dieren zijn waarmee ze oog in oog kunnen staan. Kris Vanrusselt houdt het meest van de gorilla’s. Nadat zijn meest favoriete gorilla Gust een paar jaar geleden is overleden, wil hij de kooi van zijn nakomelingen zeker nog eens bezoeken. Scouter Ivan Janssen kiest voor de arenden met hun scherpe blik. Thierry Courtois is terug te vinden bij de lynxen, leeuwen en tijgers, hij wil vooral nagaan of er nog verbetering mogelijk is voor de kattensprong van zijn oudste zoon. Ploegbegeleider Ivo Rutten zal wellicht de aquariums gaan bezoeken in aanloop van zijn nieuwe hobby: vissen vangen.

Giovanni Torchio had wat Finse zalm laten overkomen, en zorgt in de late namiddag voor een Italiaans vispastabuffetje. Na een korte rust, zal het team de verplaatsing maken naar de Arenahal in Deurne.

Maaseik kan woensdag zijn derde plaats in de ranking veilig stellen en zo aansluiting houden met Asse-Lennik. Verschillende supporters hebben al aangegeven om de verplaatsing mee te maken. Hopelijk wordt het geen slag in het water, want daar houden de vissen in de Schelde niet van.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen