Usain Bolt neemt deel aan WK estafette op Bahama’s

© REUTERS

De Jamaicaanse sprinter Usain Bolt zal deelnemen aan de tweede editie van het Wereldkampioenschap aflossing op de Bahama’s in het weekend van 2 en 3 mei. Dat melden de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) en Jamaicaanse Atletiekfederatie (JAAA) dinsdag.

De JAAA heeft de meervoudige wereld- en olympische kampioen opgenomen in de selectie van het estafetteteam op het WK. Bolt zal voor zijn land deelnemen aan de 4x100 en de 4x200 meter. ‘Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van het Jamaicaanse team. Ik ben fit, gezond en klaar om te lopen’, aldus ‘The Lightning Bolt’. ‘Jamaica heeft een succesvolle traditie in de aflossing. Wanneer we onze nationale kleuren dragen, doen we altijd ons best.’

Jamaica is de huidige wereldrecordhouder (36.84) en olympische titelhouder op de 4x100 meter. De andere Jamaicaanse lopers worden de komende dagen bekend gemaakt.

Behalve de 4x100m en de 4x200m zullen op het WK aflossing ook de 4x400m en de 4x800m gelopen worden. Vorig jaar kon België (met Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Julien Watrin en Kevin Borlée) zich niet plaatsen voor de A-finale van de 4x400 meter. Het viertal won wel de B-finale in 3:02.79.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen