© Arboretum Kalmthout

Plantendag viert 30 jaar!

Arboretum Kalmthout viert vandaag zijn dertigste verjaardag. Zorgvuldig geselecteerde meesterkwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland bieden een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten.

Margo Tilborghs

De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber. De oudste plantenbeurs in België blaast vandaag 30 kaarsjes uit. Tweemaal per jaar, in de lente en in de herfst, lokt de plantendag duizenden tuinliefhebbers. Op één dag kun je dan ook de allerbeste kwekerijen van de lage landen bezoeken.

Naast de plantenbeurs kan u ook genieten van een wandeling door de arboretumtuin, volop in lentebloesems. Tussen 11 en 16 uur zijn er elk uur gratis rondleidingen met gids, ze duren ongeveer één uur. In het bonsaiatelier doorlopend demonstratie en uitleg over bonsai.

Lezing De wonderbaarlijke geschiedenis van het bloembollenglas Met aanstekelijk enthousiasme vertelt Patricia Coccoris over haar uitzonderlijke collectie hyacintenglazen, die nu tentoon staat in de galerie. Van 14 tot 15u in de Balkenzaal van het Serrehuis.

Extra parkeergelegenheid

Er zijn 180 extra parkeerplaatsen aan het station op slechts 5 minuten stappen van de ingang van Arboretum Kalmthout. Op het marktplein zijn ook voldoende plaatsen. Van hieruit rijdt een gratis pendelbus tussen 10 en 16.30 uur.

info: www.arboretumkalmthout.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER