Direct naar artikelinhoud

PSV trekt meeste tv-kijkers, SBS scoort met Nick & Simon

Het verslag van de kampioenswedstrijd van PSV heeft gisteren de meeste televisiekijkers getrokken. Naar Studio Sport Eredivisie keken gisteren 1,7 miljoen mensen, genoeg voor een eerste plek op de kijkcijfer top 25 van de Stichting Kijkonderzoek. Van het weekendamusement van RTL, de NPO en SBS deed vooral Linda de Mols Weet ik Veel het goed: bijna 1,5 miljoen kijkers.

De vaste teamcaptains van de nieuwe SBS-show Lekker Nederlands. Er keken 1 miljoen mensen naar, veel voor SBS6-begrippen.Beeld SBS

Gisteravond begonnen familiezenders RTL4 en SBS6 met een vernieuwde zaterdagavondprogrammering. RTL4 deed dus goede zaken met Weet ik Veel, maar de terugkeer van Echt Waar?! en een nieuwe aflevering van de talkshow van Gordon stelden teleur met respectievelijk 594.000 en 687.000 kijkers, flink onder het gemiddelde van de grootste RTL-zender.

SBS6 kon daardoor rond 22:00 uur scoren met een nieuw programma: Lekker Nederlands. Hierin gaan Nick & Simon en JURK, ofwel Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, aan de slag met nieuwe teksten voor bekende Nederlandse popliedjes. Het wist 1 miljoen Nederlanders te bekoren, een groot aantal voor SBS6. De nieuwe show die daarvoor werd uitgezonden, We Are Family met Jochem van Gelder, kwam echter niet verder dan een kleine half miljoen belangstellenden.

NPO1 deed goede zaken met De Kwis, Schaep Ahoy en Kassa, allemaal goed voor ongeveer 1,2 miljoen kijkers. De latenightshow van Tante Es werd bekeken door 715.000 mensen. Het Journaal van 20.00 uur tenslotte trok 1,7 miljoen kijkers en was daarmee na Studio Sport het best bekeken programma van de zaterdagavond.

Linda de MolBeeld anp