© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ronny Frederickx krijgt titel van eregemeentesecretaris

Als bewijs van waardering voor zijn grote toewijding en 35 jaar dienst, kent de gemeenteraad van Essen aan Ronny Frederickx de titel toe van eregemeentesecretaris. Dit titel werd hem toegekend tijdens de gemeenteraad van juni.

Margo Tilborghs

Ronny Frederickx werd op 1 april 1981 aangesteld als gemeentesecretaris. Frederickx was zelf niet op de hoogte van zijn eretitel en was aangenaam verrast. De oorkonde werd hem overhandigd door raadsleden Guy Van den Broek (N-VA/PLE) en Frans Schrauwen (CD&V), die hem destijds ook mee hebben aangesteld als gemeentesecretaris.

“Ik ben een gelukkige en tevreden secretaris”, zei Frederickx. “Ik ben trots om hier 35 jaar gewerkt te mogen hebben en mensen en de gemeente van dienst te zijn geweest. Gedurende mijn ambtsperiode heb ik verschillende coalities zien passeren. Als secretaris heb ik altijd in een zeer comfortabele positie mogen verkeren en heb ik kunnen werken in een constructief politieke situatie. Ondanks het feit dat er soms meningsverschillen en discussies waren, heeft de gemeente Essen altijd een goede sfeer gehad. Daar wil ik iedereen graag voor bedanken. Ik heb in deze raadzaal veel mensen zien komen en zien gaan, en nu ziet u mij dus gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER