© Foto Politiezone Grens

© Foto Politiezone Grens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Politiezone Grens niet oranje, maar fluogeel

De verkeerspolitie van de zone Grens is sinds dinsdag 28 juni uitgerust met fluogele kogelwerende vesten. Een opvallende keuze, want twee weken geleden raakte bekend dat alle politiezones voor oranje moeten gaan.

sare

"Deze bestelling was al veel langer gepland", zegt Patrick De Smedt, commissaris van de politiezone Grens (Essen, Wuustwezel en Kalmthout). "Dat is niet iets dat je van de ene op de andere dag aankoopt."

"In Euopese richtlijnen staat als voorwaarde voor de kledij dat ze reflectered moet zijn en oranje of geel moet zijn van kleur', gaat De Smedt verder. "We stelden bovendien vast dat in Antwrpen, waar men al even in het geel rondloopt, de mensen heel goed zichtbaar waren."

Voorlopig is in de zone Grens alleen de verkeerspolitie met de gele kogelwerende vesten uitgerust. De rest van het korps volgt binnenkort. "Het gaat alleen om de hoezen van de donkere kogelwerende vesten", legt De Smedt uit. "De gewone verkeerskledij blijft wel oranje. Deze gele vesten zijn gewoon veel zichbaarder dan de donkere vesten."

Overgansperiode

Als inspecteurs een actie doen waarbij ze liever niet te snel gezien worden, kunnen ze er ook nog voor kiezen om de hoes te verwijderen en met het minder opvallende zwarte vest verder te werken. Dat de kleurenkeuze indruist tegen de recente communicatie van minster van Binnenlands Zaken Jan Jambon (N-VA) is volgens De Smedt geen groot probleem. "Er is nog een overgangsperiode van tien jaar voordat iedereen in het oranje moet rondlopen", klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER