Befaamde jurk Lady Di moet recordbedrag opbrengen

© Photonews

Twee jurken van prinses Diana gaan volgende maand onder de hamer. Onder andere een blauwe jurk in pailletten, die een van haar meest geliefkoosde outfits was, wordt geveild. Er wordt dan ook verwacht dat het voor een stevig bedrag verkocht zal worden.

flb

Bij het veilinghuis Kerry Taylor, dat gespecialiseerd is in iconische en historische kledingstukken gaan volgende maand twee jurken van Lady Di onder de hamer. De opvallendste is een turquoise exemplaar dat volledig bezet is met pailletten en in 1986 werd ontworpen door Catherine Walker. Prinses Diana droeg het voor een staatsbezoek aan Oostenrijk, maar werd nog meerdere keren daarna in dezelfde jurk gespot.

Zo danste ze naar verluidt in dat kleedje met John Travolta bij een bezoek aan het Witte Huis. Het was dan ook een van haar lievelingsstukken en sowieso een waarin ze letterlijk en figuurlijk straalde. In 1997 verkocht Lady Di de jurk wel zelf aan veilighuis Christie's, drie maanden voor ze omkwam bij het fatale auto-ongeluk in Parijs. Kerry Taylor Actions kocht het op zijn beurt in 2013 zelf voor 110.000 euro en verwacht dus een nog hogere prijs ervoor binnen te halen.

De tweede jurk droeg Diana in 1985 toen ze met Charles op staatsbezoek was in Italië. Het gaat om een blauw-groene wollen jurk met die typische schoudervulling uit de jaren 80 en ruitjespatroon van Elizabeth en David Emanuel Couture. Verwacht wordt dat die jurk voor een bedrag tussen de 12.000 en 19.000 euro zal worden geveild. Wie wil kan trouwens hier meebieden op 14 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen