Deze Belgen zijn al zeker van de Olympische Spelen in Rio

© Photo News

Op 66 dagen voor de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro heeft het BOIC zijn eerste Team Belgium selectielijst voor Rio 2016 bekendgemaakt. Het gaat over één ploegsport (Red Lions), vijf samengestelde teams en negen individuele atleten. Zij zijn al zeker van deelname.

© BELGA

Zeker van Rio zijn alvast de Belgian Tornados, de 4x400 meterploeg rond de Borlées. Zij zijn met zes. België stuurt ook zeker een meisjesteam in de gymastiek (vijf leden), een wegteam bij de mannen in het wielrennen (vijf), een kwartet in de 4x100 en 4x200 meter vrije slag bij de mannen, en de Red Lions (zestien plus twee hockeymannen).

© BELGA

Individueel zijn nu negen atleten geselecteerd: Lianne en Yuhan Tan in het badminton, Seppe Van Holsbeke in het schermen, triatleten Jelle Geens, Claire Michel, Marten Van Riel en Katrien Verstuyft en baanrenners Jasper De Buyst en Jolien D’Hoore voor het omnium.

Wie nog meer?

De selectie van de individuele atleten in het hockey en in de samengestelde teams wordt later ingevuld in overleg met de betrokken federaties. Op 18 juli, de uiterste afsluitdatum voor de inschrijvingen, zal bekend zijn hoeveel atleten er zullen deel uitmaken van Team Belgium voor Rio 2016.

Eind februari gaf het BOIC een eerste lijst met selecteerbare atleten vrij, bij wie kandidaat-medaillewinnaars als zeilster Evi Van Acker en discuswerper Philip Milanov. Op hun officiële aanduiding is het nog wachten. De Olympische Spelen gaan dit jaar door van 5 tot 21 augustus.