© Twitter

7.500 betogers in Brussel, politie stopt mars naar woning premier

De betoging van de christelijke overheidsvakbond dinsdag in Brussel tegen de besparingen in de openbare sector telt 7.500 manifestanten. Dat blijkt uit een eerste telling van de politie. In het Waals-Brabantse Waver probeerde een paar honderd manifestanten naar de woning van premier Charles Michel te stappen, maar de politie hield hen tegen.

De betoging in Brussel verloopt rustig, afgezien van hier en daar een voetzoeker en een ammoniakexplosief dat door de brandweer werd ontstoken. Aan de manifestatie nemen ook een honderdtal manifestanten deel van de politievakbond NSPV. Ook lopen enkele leden van de liberale vakbond mee. Ook opvallen deden enkele brandweermannen in zwartgeblakerde jassen “om te tonen dat we echt wel zwaar werk doen.”

De opvallendste slogans: “Zorg voor jezelf en familie wanneer te veel, loopbaanonderbreking is essentieel”, “Vechten voor onze rechten”, “Langer werken voor minder pensioen niet te doen”, “#genoeg”, “Wie aan de bron raakt, legt de hele stroom droog” en “Onze draagkracht zal minderen ten koste van onze kinderen” en “In de put met Vandeput”.

De vakbond betoogt dinsdag in Brussel tegen die besparingen bij de openbare diensten. De christelijke vakbond verwacht 10.000 actievoerders. De socialistische overheidsvakbond voert actie in Gent.

Waver

In Waver, de stad van premier Charles Michel, zijn ongeveer 400 betogers opgedaagd voor de actiedag van de openbare diensten tegen de federale regering. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de politie.

Na de manifestatie hebben de betogers zich verzameld aan de brandweerkazerne, daar is beslist om naar de woning van Michel zelf te gaan. Zo’n 300 manifestanten zijn vertrokken. Op de verschillende plaatsen langs het parcours staan politiepatrouilles klaar om hen tegen te houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer