© Joren De Weerdt

Van Goeden Huize is thuis in koffie

Koffiehuis Van Goeden Huize is een familiezaak in Westmeerbeek (Hulshout ). Tilly Rauws (54) runt er de boel, samen met haar zoon Yves Claes (33).

Van Goeden Huize bestaat al sinds 2003. “Van toen we onze koffiebrander kochten en ons eigen koffiemerk lanceerden", vertelt Yves. "In juni zijn we naar hier verhuisd. We zochten een grotere locatie.” Hier, dat is Stationsstraat 90/19 in Westmeerbeek, aan het fietspad op de oude spoorbedding van Herentals naar Aarschot.

Elke maandag brandt Yves een verse voorraad koffie. Die is uiteraard te koop in het koffiehuis, verpakt per 250 gram en per kilo. Of te drinken per kopje. De uitgebreide kaart lijst alle huissoorten op. We tellen er negen: vijf melanges en vier origines. En bij iedere soort staan herkomst, intensiteit en smaak vermeld. En de prijs. 6,20 euro voor een kopje Indonesische Kopi Luwak doet ons twee keer kijken. “Dat is de duurste koffie ter wereld”, meent Yves. “Omdat de koffiebonen een bijzondere weg afleggen. Ze passeren het spijsverteringskanaal van de civetkat. Een koffie voor de kenners (lacht).”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER