Dit roze is het nieuwe grijs in huis

Vergeet grijstinten om rust te scheppen in huis. Volgens de beroemde interieurblog Apartment Therapy is roze de hipste, neutrale kleur van het moment. Geen felroze waar Barbie dol op is, wel romantische schakeringen die dicht aanleunen bij het Rose Quartz dat kleureninstituut Pantone begin dit jaar al tipte als trend.

vwh

All the way is oké

Het maakt niet uit of je de muren zachtroze verft en dan nog eens voor meubelen in dezelfde kleur kiest. In dit geval is trop zelden te veel. Een beetje creativiteit misstaat uiteraard niet: kies bijvoorbeeld voor twee (of meer) verschillende schakeringen van de kleur.

© Paper & Stitch / cushandnooks.blogspot.co.nz

Het kan ook stoer zijnHoewel je poederroze tinten bijna automatisch associeert met romantiek in het interieur, werken ze ook in stoer ingerichte ruimtes. Een kussen in een donkere living of een roze wasbak in een strakke badkamer zijn allesbehalve tuttig.

© weekdaycarnival.blogspot.fr / Remodelista

Beetje meer pit

Vind je wit ook maar wit is en soms te steriel: zachtroze geeft een ruimte een beetje meer kleur zonder opdringerig te zijn. Past overigens mooi samen met goud- en koperkleurige interieuraccessoires en, jawel, grijstinten en zwart.

© frenchbydesignblog.com / Stylecaster

Rustgevende kinderkamer Net omdat je poederroze zowel romantisch als stoer kan combineren, is het een goede keuze om de kamer van je zoon of dochter op te vrolijken.

© Best Friends for Frosting / Brit + Co

Accenten leggen

Een muur of meubelen in de kleur te ingrijpend? De populariteit van zachtroze is tegenwoordig zo groot dat je overal wel huishoudartikelen vindt om accenten te leggen op de (salon)tafel.

© Planet-deco.fr / Le Creuset

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer