Na dodelijk ongeval Yamen: gevaarlijk punt werd een jaar geleden al eens aangekaart

© mvn

Ongeveer een jaar geleden meldde Guy Haentjens (42) het gevaarlijke punt langs de Gistelsteenweg al aan de stad Brugge. Hij was dan ook verontwaardigd toen hij het nieuws over het tragische ongeval hoorde.

tlg,ktb

Guy woont in Dendermonde, maar verblijft vaak bij zijn vriendin in Sint-Andries. De twee zijn fervente wandelaars en kaartten het zebrapad langs de drukke steenweg al vaak aan. “Die oversteekplaats op zich is goed ingericht”, zegt Guy. “Maar er stopt daar zo goed als geen enkele wagen om je als voetganger over te laten. En dat maakt het daar zo gevaarlijk.”

LEES OOK: Kleine Yamen (6) al begraven:“We willen niemand met de vinger wijzen”

Guy stuurde een mail naar het stadsbestuur en kreeg als antwoord dat de situatie aan de bevoegde diensten zou worden overgemaakt. “In mijn ogen kan je dat enkel verhelpen door daar eens heel streng te controleren”, zegt hij. “Iedereen die het zebrapad voorbijrijdt terwijl er iemand staat te wachten zou onmiddellijk een boete moeten krijgen.”

Vluchtroute

Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) liet al weten dat hij de plaats van het ongeval zal laten analyseren. “Dit ongeval wordt zeker geanalyseerd om te bekijken wat we op vlak van infrastructuur en handhaving kunnen doen om zoiets te vermijden”, zegt hij. “In het bijzonder laat ik onderzoeken of er een soort vluchtroute gevolgd werd door de vrachtwagen tussen de autosnelweg en de Expresweg. Als het zou gaan om leveringen in de buurt kunnen we wel diverse bedrijven vragen om hun leveranciers aan te sporen om niet tijdens de schoolspits te leveren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen