Monsterfile door gratis bisque d’homard

© fvv

Een stunt voor de 25ste verjaardag van Brasserie Latem eindigde vroeger dan gepland. De gratis soepbedeling leidde tot een monsterfile op de Kortrijksesteenweg.

jcd

Leuk ideetje van zaakvoerder Peter Van den Bossche, van de bekende brasserie in Sint-Martens-Latem. “Elke avond, voor de service begint, eet ik samen met mijn personeel. Dan zien we elke keer opnieuw de mensen aanschuiven in de file.”

Omdat het restaurant dit jaar 25 jaar bestaat, had de chef zin om te stunten. “We wilden iedereen in de file een beker dampende bisque d’homard aanbieden, een van onze specialiteiten.”

Van den Bossche kreeg toelating van de politie en maakte 200 liter soep, goed voor bijna 1.000 porties die hij gisteren en vanavond zou uitdelen.

“Het was een onwaarschijnlijk succes. Na een halfuur hadden we al 400 bekers uitgedeeld.” Maar toen belde de politie: er stond een file tot in Deinze. “We hebben toen in onderling overleg afgesproken om onze actie stop te zetten.”

Van den Bossche wil de actie in het voorjaar nog eens overdoen, met een ander gerecht. “De politie heeft me aangeraden om het dan aan de verkeerslichten te doen en alleen de mensen te bedienen die stilstaan voor het rode licht.”

Vandaag wordt alvast géén bisque uitgedeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen