Deze dingen moet je zeker ooit gedaan hebben

© *

Zegt de naam Elise de Rijck u niets? Google dan even 'verstoppertje spelen' en 'Ikea' en je weet dat ze een gekke uitdaging niet uit de weg gaat. Daarom heeft ze een 'Bucketlist boek' uitgebracht, met 500 uitdagingen die iedereen volgens haar ooit zou moeten aangaan.

tib

Een paar weken voor Elise 29 werd, raakte ze in een 'mijn laatste jaar als twintiger'-paniek. Dus stelde ze een lijstje op van gekke dingen die ze nog wilde doen: verstoppertje spelen in de Ikea bijvoorbeeld. En een boek schrijven. Dat laatste ligt vanaf 3 april in de winkel als 'Het Bucketlist Boek - 500 dingen die je moet gedaan hebben'. Het werd een mix van haalbare ('drink een fles wijn uit je geboortejaar'), makkelijke ('loop eens met je blote voeten door vers gemaaid gras') en ingrijpende ('word mama of papa') dingen om af te vinken tijdens je leven. De grondgedachte is eenvoudig: doe iets geks, breek uit je comfort zone.

'Het is zeker niet de bedoeling dat iedereen alles doet, maar ook niet dat je er gewoon tien dingen uitpikt', zegt Elise. 'Je hebt per slot van rekening geen tijdslimiet. Maar je mag dingen overslaan, of persoonlijke doelen stellen'. De 'makkelijke' tips zijn bedoeld om je te motiveren, zodat je de grotere uitdagingen ook niet uit de weg zal gaan. Of de gekke, want waarom zou jezelf met tape tegen de muur laten plakken? 'Als je dat organiseert met je vriendinnen, dan heb je toch een hele leuke, absurde middag?', zegt Elise. 'Wel, daar gaat het om'.

Wie zelf dingen uit het boek probeert, kan die ervaringen delen op de pagina A Bucket List Life of met de hashtag #abucketlistlife

Het Bucket List Boek, 500 dingen die je gedaan moet hebben, 14.99 euro, verkrijgbaar vanaf 3 april, uitgegeven bij Lannoo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer