Trajectcontrole tussen Loenhout en Sint-Lenaarts

De gemeentebesturen van Brecht en Wuustwezel willen de verkeersveiligheid van de gewestweg tussen Loenhout en Sint-Lenaarts verhogen.

Neel Vermeiren

“De bewoners merken terecht op dat de snelheid op deze weg te hoog ligt”, zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V) van Wuustwezel. “Omdat er een fietspad ontbreekt is het er erg gevaarlijk voor fietsers.” Brecht en Wuustwezel gaven de intercommunale Igean de opdracht om een studie klaar te maken over de heraanleg van de weg en de aanleg van fietspaden. “De politie van zone Grens doet hier regelmatig controles en er wordt veel geflitst”, vult Wouters aan. “Maar omdat de heraanleg nog een tijd op zich kan doen wachten, opteren we voor een trajectcontrole in de Kloosterstraat in Brecht en de Sint-Lenaartseweg in Loenhout.” Overleg met de zone Voorkempen, waartoe Brecht behoort, is gepland om een trajectcontrole met nummerplaaterkenning in te voeren. In afwachting van een offerte zal het gemeentebestuur de installatie van de camera’s voorzien in een budgetwijziging voor 2015 of inschrijven in het budget van 2016.

“Zone Voorkempen werkt al met trajectcontroles maar in zone Grens is er maar één flitscamera, namelijk aan het kruispunt Bredabaan-Kalmthoutse steenweg in Wuustwezel”, zegt Wouters. Het gemeentebestuur is daarom voorstander van een interzonaal overleg. Omdat Essen, Kalmthout en Wuustwezel grensgemeenten zijn, willen die gemeenten ook overleg met de buurgemeenten uit Nederland. Zij vragen daarom aan de gouverneur uit te zoeken hoe met Nederland afspraken kunnen gemaakt worden en wie de grens moet uitrusten met camera’s.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER