© IF

Gemeente huldigt ex-schepenen en oud-raadsleden

Burgemeester Geert Daems van Hulshout zal op 25 april aanstaande drie gewezen schepenen en evenveel oud-gemeenteraadsleden huldigen voor hun jarenlange engagement. Zij krijgen respectievelijk de titel van ereschepen en eregemeenteraadslid.

Alain Trappeniers

De benoeming van ereschepen kan wanneer iemand minstens 12 jaar als schepen heeft gefunctioneerd in de gemeente, of 18 jaar raadslid is geweest, waarvan zes jaar als schepen. Een ereraadslid heeft minstens 24 jaar in de gemeenteraad op de teller staan.

Tijdens de gemeenteraadszitting van 30 maart 2015 is deze titel toegekend aan Jef Wauters, Maurice Ooms, Jef Van Bael, Jules Scheerens, Louis Van den Broek en Mark Meurrens (postuum).

Burgemeester Geert Daems: “Het is inmiddels bijna zeven jaar geleden dat de titel van ereschepen of ereraadslid is toegekend in onze gemeente", aldus Daems. "Ik ben er trots op dat ik nu als burgemeester deze eer mag toekennen aan zes mensen die veel voor ons bestuur betekend hebben. Het is een mooie gelegenheid om hen nog eens hartelijk te bedanken voor hun jarenlange toewijding."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER