© GvA

© GvA

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zeven miljoen euro voor vernieuwing Oud-Oefenplein

Een aannemer start op maandag 13 april met de herinrichting van de straten in de wijk Oud Oefenplein in Mechelen-Noord, een project van bijna zeven miljoen euro. De renovatie van de sociale woonwijk zelf is bijna rond.

Sven Van Haezendonck

De bouw van de laatste 174 nieuwe woningen zit in eindfase. Ook de werf voor het nieuwe wijk- en dienstencentrum loopt. De herinrichting van het openbaar domein is de laatste stap. Om die goed te kunnen uitvoeren, moet de aannemer eerst een aansluiting maken op de riool van het naburige Vuurkruisenplein.

Eikestraat tijdje afgesloten

Voor de aanleg van de riolering wordt de druk gebruikte Eikestraat langs beide zijden een tijdje afgesloten voor doorgaand verkeer. Enkel plaatselijk verkeer is toegelaten. Fietsers en voetgangers kunnen wel door. Bewoners van de wijk Oud Oefenplein kunnen hun woonst bereiken via de Antwerpse- of de Liersesteenweg. “Voor de bereikbaarheid van het Vuurkruisenplein stellen wij een tijdelijk weg open aan de zijde van de Antwerpsesteenweg”, zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Aandacht voor parkeerplaatsen

De stad zal trouwens niet alleen de riolering in de straten vernieuwen, maar ook het wegdek, de voetpaden en de groenaanleg. In de meeste straten is er vandaag geen echte parkeerplaats, maar daar komt verandering in. “Er komen gemarkeerde plaatsen, of bewoners zullen links of rechts van de straat kunnen parkeren. Wij besteden speciale aandacht aan de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers”, vertelt Woonpunt-voorzitter Alexander Vandersmissen (Open Vld).

Als alles volgens plan loopt, moeten alle straten eind 2016 vernieuwd zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER