Opgepast: hier moet je dit verlengde weekend rekening houden met ernstige hinder

© jvdv

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat vanaf woensdag 24 mei grootscheepse asfaltwerken uitvoeren op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster. De aannemer werkt gedurende het hemelvaart- en pinksterweekend de klok rond om de hinder te beperken.

Jan Van de Velde

Het wegdek van de E17 richting Antwerpen krijgt een nieuwe asfaltlaag vanaf de spoorwegbrug net voor Lokeren tot aan het op- en afrittencomplex in Waasmunster. De door zwaar verkeer meest belaste rechterrijstrook wordt over een afstand van 2,5 km vernieuwd tot op de fundering. Op de middelste rijstrook vervangt de aannemer over een zes kilometer lange zone de toplaag en de eerste onderlaag. Tenslotte krijgt de linkerrijstrook over een traject van zes kilometer een nieuwe toplaag in asfalt.

“Tijdens de werken zal het verkeer op de E17 twee versmalde rijstroken of slechts één rijstrook ter beschikking hebben in de richting van Antwerpen”, legt AWV-communicatieverantwoordelijke Sylvie Syryn uit. “Het verkeer in de richting van Gent zal geen hinder ondervinden. Alle op- en afritten blijven open.”

Hoe de exacte timing eruitziet? “Van woensdagavond 24 mei om 21 uur tot zondagavond 28 mei vernieuwt de aannemer het asfalt op de rechterrijstrook. Het verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken. Alleen van donderdagavond 25 tot vrijdagochtend 26 mei is slechts één rijstrook open. Maandagochtend 29 mei net voor de ochtendspits zijn alle rijstroken opnieuw beschikbaar. Vanaf vrijdagavond 2 juni om 22 uur tot en met 5 juni zal het verkeer naar Antwerpen slechts over een rijstrook kunnen beschikken, omdat dan wordt gewerkt op de midden- en linkerrijstrook. Dinsdagochtend 6 juni voor de ochtendspits zullen alle rijstroken weer open zijn. De werken zijn gepland in de verlengde hemelvaart- en pinksterweekends om de hinder op deze drukke verkeersas zo veel mogelijk te beperken. De aannemer zal de klok rond aan het werk zijn.”

Ten gevolge van de werkzaamheden aan het op- en afrittencomplex in Lokeren zoeken heel wat automobilisten alternatieve wegen. Daardoor is de verkeersoverlast de jongste weken nu al groot op de gewestweg N446 tussen Hamme Sint-Anna en Waasmunster met verbinding naar de E17.

Ook de gewestweg N41 (Hamme-Elversele) kan tijdens de spitsuren nauwelijks een vlotte doorgang verlenen van en naar het op- en afrittencomplex van de E17 in Sint-Niklaas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen