Wesphael verzet zich tegen inbeslagname uittredingsvergoeding

Bernard Wesphael heeft bij de beslagrechter van de rechtbank van eerste aanleg van Luik derdenverzet aangetekend tegen de inbeslagname van 50.000 euro van zijn parlementaire uittredingsvergoeding. Het voormalige Waals Parlementslid wordt verdacht van de moord op zijn echtgenote Véronique Pirotton, maar kwam gisteravond onder voorwaarden vrij. De zaak wordt op 10 september gepleit.
Nicolas Maeterlinck

In juli raakte bekend dat op vraag van de advocaten van de familie Pirotton voorlopig beslag gelegd was op een derde van de vertrekpremie van 150.000 euro. Als het tot een veroordeling zou moeten komen, moet het geld dienen om de studies van de 15-jarige zoon van het slachtoffer te bekostigen. De voormalige Ecolo'er zat sinds november vorig jaar in de cel, nadat zijn vrouw dood aangetroffen was in hun hotelkamer in Oostende.

"Deze procedure werd opgestart ten voordele van alle burgerlijke partijen, maar vooral ten gunste van Victor, de zoon van Véronique Pirotton die nog jaren de financiële steun van zijn moeder had moeten genieten. Bernard Wesphael had in de media geklaagd te lijden onder financiële problemen. Om het risico van zijn onvermogendheid tegen te gaan, dient onze procedure om de rechten van Victor te vrijwaren", gaven de advocaten Philippe Moureau en Diego Smessaert destijds aan.

Maar Wesphael tekent dus verzet aan tegen de inbeslagname. De zaak had vandaag gepleit moeten worden, maar gezien de voorwaardelijke invrijheidstelling vroeg zijn advocaat, meester Didier Pire, uitstel aan zodat hij eerst kan overleggen met zijn cliënt.

Meest gelezen