Gille en Vliegen bij laatste vier in dubbelspel op Challenger Meerbusch

© Dick Demey

Sander Gille en Joran Vliegen hebben zich woensdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het Challengertoernooi in het Duitse Meerbusch (gravel/43.000 euro).

Het Belgische duo, eerste reekshoofd in Duitsland, haalde het in de kwartfinales in twee sets van de Italiaan Erik Crepaldi en de Zweed Markus Eriksson: 6-4 en 6-3 na 1 uur en 4 minuten.

Arthur De Greef en Yannik Reuter werden in de eerste ronde van het dubbelspel uitgeschakeld door de Spanjaard Inigo Cervantes en de Argentijn Federico Coria: 6-4 en 6-1 na 47 minuten. Kimmer Coppejans verloor aan de zijde van de Braziliaan Eduardo Dischinger in de openingsronde in twee sets (6-2 en 7-5 na 1 uur en 19 minuten) van de Duitsers Kevin Krawietz en Andreas Mies, tweede reekshoofden. Yannick Mertens ging er aan de zijde van de Braziliaan Andre Ghem eveneens in de eerste ronde uit. Zij verloren in twee sets (6-2 en 6-1) tegen de Canadees Steven Diez en de Spanjaard David Vega Hernandez.

In het enkelspel van het toernooi zijn alle Belgen reeds uitgeschakeld. Steve Darcis (ATP 64) moest opgeven met een rugblessure.