© BELGA

Kalendercommissie legt speeldata vast voor inhaalwedstrijden

De inhaalwedstrijden van de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League Moeskroen-Péruwelz - Charleroi en Lokeren - RSC Anderlecht worden respectievelijk op dinsdag 22 en woensdag 23 december gespeeld. Het aanvangsuur is telkens 20u30, zo maakte de Kalendercommissie dinsdag bekend na overleg met de lokale overheden en de rechtenhouders.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Beide wedstrijden werden in het weekend van 21 en 22 november afgelast wegens de terreurdreiging. De lokale ordediensten konden niet rekenen op federale versterking uit Brussel, waardoor de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. De overige wedstrijden van de zestiende speeldag konden wel gewoon doorgaan.

Door de verschuiving krijgen beide teams wel een bijzonder zwaar eindejaarsprogramma. Drie dagen voor zijn inhaalwedstrijd krijgt Lokeren op 19 december op de twintigste speeldag Zulte Waregem op bezoek, Anderlecht speelt een dag later (20 december) de topper op het veld van vicekampioen en Bekerwinnaar Club Brugge. Enkele dagen na de inhaalwedstrijden moeten beide clubs alweer aan de slag. Op 26 december volgt voor Lokeren de Wase derby bij Waasland-Beveren, een dag later (27 december) krijgt Paars-wit Westerlo over de vloer. Nadien ligt de competitie stil tot medio januari.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer