© VDB

Eén speeldag schorsing voor Cercletrainer Vanderbiest (en zijn assistent)

Cercletrainer Frederik Vanderbiest zal zaterdag op de 18e speeldag in de tweede voetbalklasse niet in de dug-out zitten wanneer Cercle Brugge afzakt naar Dessel Sport. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Vanderbiest geschorst vanaf 3 december tot en met 9 december. Ook een boete van 400 euro is zijn deel.

In het doelpuntenloze gelijkspel zondagnamiddag tegen Lommel United voelde Cercle Brugge zich benadeeld omdat scheidsrechter Dieter Denaeyer in de slotfase geen strafschop floot. Na de wedstrijd ging de technische staf van de vereniging verhaal halen bij de scheidsrechter op een “verbaal zeer agressieve manier”. Ter zitting hield Vanderbiest vol dat hij verbaal niet agressief is geweest, maar enkel heeft opgemerkt dat de spelleiding niet goed was. “De Geschillencommissie kan bij gebrek aan bewijs van Cercle Brugge echter enkel rekening houden met het scheidsrechtersverslag”, klinkt het. De helft van de opgelegde boete volgt uit het tot uitvoering brengen van een voorwaardelijke straf.

Het Bondsparket had maandag om dezelfde reden de vervolging gevraagd voor Chris Janssens. De assistent-trainer van Cercle Brugge accepteerde het schorsingsvoorstel van één speeldag en een boete van 400 euro (waarvan 200 effectief). Daardoor zitten noch Vanderbiest, noch Janssens zaterdag op de trainersbank wanneer de vereniging op bezoek gaat bij Dessel Sport. Vanderbiest kan evenwel nog beroep aantekenen tegen zijn schorsing. In dat geval bepaalt de Geschillencommissie Hoger Beroep vrijdag de definitieve strafmaat voor de oefenmeester van Cercle.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer