‘The Libertines houden reünie in Hyde Park’

© BELGAIMAGE

Houden The Libertines komende zomer een groots reünieconcert in het Londense Hyde Park? Het ziet ernaar uit van wel. De band postte zondagnamiddag een foto van de mythische locatie op Facebook en frontman Pete Doherty zegt ook volmondig ja tegen een reünie.

Guy Stevens

Zondagnamiddag kwam de geruchtenmolen op gang toen The Libertines, de rockgroep van Pete Doherty en Carl Barat, een nieuwe foto op hun officiële Facebookpagina posten. Daarop was een plannetje te zien van Hyde Park, het Londense park waar al heel wat grote optredens georganiseerd werden. Onder meer The Rolling Stones, Blur en Bruce Springsteen traden er de jongste jaren op.

The Libertines lieten in het eerste decennium van de 21ste eeuw een frisse wind door de Britse muziekscene waaien. Met opzwepende gitaarrock, maar vooral verrassingsoptredens in allerlei bars, hun eigen flats en de woningen van fans groeiden frontmannen Pete Doherty en Carl Barat uit tot symbolen van het verzet tegen alles en iedereen die macht had in Groot-Brittannië.

De band ging uiteen door de drugsperikelen van Doherty en kwam al eens opnieuw samen in 2010 voor optredens op het Reading & Leeds Festival in Engeland. Daarna werd het weer stil, maar Pete Doherty gaf afgelopen weekend in een Israëlische krant al aan dat er een reünie zit aan te komen.

‘Ik weet niet of ik dit mag zeggen, maar ik ben benaderd voor een reünie in Hyde Park deze zomer’, aldus Doherty. ‘Natuurlijk heb ik daar ja op gezet, ik kan het geld gebruiken. Bovendien luisterde ik onlangs nog eens naar onze nummers op YouTube en belandde ik weer in een nostalgische bui.

Het management van de band was niet bereikbaar voor commentaar.