LIGUE 1. AS Monaco zeker van Champions League, Ariël Jacobs in nauwe schoentjes

© Patrice Masante

In de Ligue 1 is AS Monaco bijna zeker van de tweede plaats na een zuinige 1-0 tegen middenmoter Nice. Dimitar Berbatov maakte het enige doelpunt.

bertschrijvers

De match was nog geen tien minuten bezig toen Berbatov uitpakte met een geweldige actie. Hij bleef ijzig kalm voor doel en lobde de bal heel nonchalant over de doelman. Een goal die de wereld rond kan gaan in een partij die voor de rest weinig om het lijf had. Monaco verdedigde de krappe voorsprong en kwam nauwelijks in de problemen tegen een onmondig Nice.

Bij de Monegasken stond Yannick Ferreira-Carrasco niet op het wedstrijdblad, Nabil Dirar (ex-Club Brugge) mocht het laatste kwartier meespelen van coach Claudio Ranieri. Bij de bezoekers mocht Christian Brüls pas 58 minuten invallen.Door de zege moet leider PSG, dat woensdag speelt tegen Evian, het titelfeest minstens nog een week uitstellen. PSG staat met een wedstrijd minder op de teller aan de leiding met 79 punten, zeven meer dan Monaco. De Monegasken zijn wel al zeker van minstens een plaats in de voorrondes van de Champions League.Ariël Jacobs in nauwe schoentjes na zware thuisnederlaagHet Valenciennes van coach Ariël Jacobs heeft een zware 2-6 thuisnederlaag opgelopen tegen Nantes. Voor Valenciennes was het al de negentiende nederlaag van het seizoen. De troepen van Jacobs staan daardoor met nog slechts vier wedstrijden op het programma op de voorlaatste plaats in de Ligue 1, met zes punten minder dan En Avant Guingamp, dat op de eerste veilige plek staat.Gianni Bruno haalde het in de Corsicaanse derby met Bastia met 2-1 van Ajaccio. Bruno werd in de toegevoegde tijd naar de kant gehaald. Bastia nestelt zich dankzij de zege netjes in de middenmoot, Ajaccio kan de degradatie niet meer ontlopen.UitslagenSaint-Etienne - Rennes 0-0Monaco - Nice 1-0Bastia - Ajaccio 2-1Bordeaux - Guingamp 5-1Lorient - Montpellier 4-4Reims - Sochaux 0-1Valenciennes - Nantes 2-6Marseille - Rijsel later