Vol-au-vent
Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht, met dank aan Piet Huysentruyt.
Ingrediënten
1 ui
1/4 knolselderij
2 stengels selderij
1 prei
2 wortelen
1 sjalot
1 kip
water
2 eetlepels kippenbouillon
1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 takje rozemarijn
2 teentjes knoflook, gehakt
12 champignons
12 girolles (cantharellen)
12 shiitakes
12 trompettes de la mort (doodstrompetjes of hoorn des overvloeds)
100 g spekblokjes
sojaboter
1 dl sojaroom
1 eetlepel maïzena
sap van 1 citroen
2 eetlepels peterselie of rozemarijn, gehakt
Werkwijze
Snijd de ui, (knol)selderij, prei, wortelen en sjalot fijn.
Kook de kip gaar in ruim water met de kippenbouillon, de versneden groenten, de kruiden en een teentje knoflook.
Ontvel en ontbeen de kip en houd het vlees apart.
Passeer de bouillon door een zeef.
Was en versnijd de paddenstoelen.
Stoof ze aan met een teentje knoflook en de spekblokjes in wat boter.
Bevochtig de champignons met vijf deciliter van de bouillon en laat opkoken.
Voeg dan de sojaroom erbij.
Los de maïzena op in wat water en bind de saus ermee.
Voeg de stukjes kip toe aan de saus en laat nog even opkoken.
Voeg tot slot het citroensap toe.
Bestrooi met de peterselie of rozemarijn.
Tip: Serveer met volkorenrijst.
INFO
middagmaal Voor 4 personen