Dertigtal banen bedreigd bij zetel Brantano in Erembodegem

© BELGA

Bij de hoofdzetel van schoenenketen Brantano in Erembodegem worden 30 à 35 van de 83 banen bedreigd door een collectief ontslag. Die intentie heeft de directie woensdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad, aldus Rita Liebens van de Franstalige socialistische bediendebond Setca.

Sinds de overname is de teneur van de gesprekken gewijzigd, luidt het. ‘De overnemers hadden gezegd de werkgelegenheid te willen behouden, maar dat is nu niet langer het geval. We hebben de indruk dat het bedrijf geleidelijk aan wordt opgesplitst, met banenverlies in het verschiet’, aldus de vakbondssecretaris.

De zetel van Brantano verhuist van Erembodegem naar Mechelen. De vakbonden hadden er eerder voor gewaarschuwd dat het niet voor alle werknemers evident zal zijn om mee te verhuizen. In Erembodegem blijven wel logistieke en transportactviteiten behouden, aldus Liebens.

Brantano werd door zijn noodlijdende Nederlandse moederhuis Macintosh in de etalage geplaatst. Uiteindelijk namen Rens van de Schoor (R&S Retail Group - Miss Etam), Dieter Penninckx (FNG) en de familie Torfs, bekend van de gelijknamige schoenenketen, de schoenenketen over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen